Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
https://bellatoumpa.gr/el/oinopoieia/vegoritis#sigProId1b9a2a09b6

Οινοποιείο Βεγορίτις (Χρήστος Μπόσκος & ΣΙΑ Ε.Ε.)

Το οινοποιείο συστεγάζεται (φιλοξενείται) στις εγκαταστάσεις του κτήματος Παύλου σε απόσταση 1 χλμ. από τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 μετά από παρατεταμένη έρευνα αγοράς που έγινε από τον κ. Μπόσκο Χρήστο και με την αμέριστη συμπαράσταση του Γιάννη Μπουτάρη, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας εταιρείας η οποία θα συνδύαζε την νεανικότητα και εργατικότητα του πρώτου με την εμπειρία και την αγάπη του δεύτερου για τον αμπελώνα του Αμυνταίου.

Έτσι κρατώντας και το όνομα της παλιάς εταιρείας του Γιάννη Μπουτάρη και φιλοξενούμενη αρχικά στις εγκαταστάσεις της Κυρ-Γιάννη Α.Ε. στον Άγιο Παντελεήμονα, ξεκίνησε την πορεία της μέσα στο χρόνο. Στο χώρο αυτό, όπως και στις τωρινές εγκαταστάσεις (οινοποιείο Κτήμα Παύλου), ο κ. Μπόσκος συνέχισε την φιλοσοφία του Γιάννη Μπουτάρη για την παραχώρηση χώρου, τεχνικής και οινολογικής υποστήριξης σε όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται να κάνουν το δικό τους κρασί , ελέγχοντας έτσι και τα ποιοτικά standards στις μικροοινοποιήσεις που γίνονται στην περιοχή με αποτέλεσμα να φεύγουν λιγότερα μη ελεγχόμενα ποιοτικά κρασιά από τον αμπελώνα του Αγίου Παντελεήμονα και κατά επέκταση και του Αμυνταίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Karanika Domaine Vegoritis Winery (Christos Boskos & Co) »