Έκθεση εικόνων

Κτήμα Καρανίκα

Στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, στο οροπέδιο του Αμύνταιου, σε απόσταση 9 χλμ. από τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκονται οι αμπελώνες στους οποίους καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους η πολύ παλιά ποικιλία Ξινόμαυρο, η νεότερη Ασύρτικο, η Cabernet Sauvignon και η σχεδόν ξεχασμένη ποικιλία Λημνιώνα. Τα κρασιά που παράγονται είναι ο αφρώδης οίνος Karanika Brut, το ερυθρό με ποικιλιακή σύνθεση Ξινόμαυρο/ Λημνιώνα Cabernet, το Ασύρτικο, με έντονη οξύτητα, και το χυμώδες ροζέ από ποικιλία Ξινόμαυρο.

Το κτήμα Καρανίκα ιδρύθηκε από τον Laurens M. Hartman - Karanika και την Annette van Kampen. Ο Laurens κατάγεται από Ελληνίδα μητέρα και Ολλανδό πατέρα. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Annette, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ολλανδία, όπου εργάστηκαν για περίπου 15 χρόνια σε διάφορες διαχειριστικές θέσεις στον εκδοτικό τομέα, πριν αποφασίσουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους: να παράγουν υψηλής ποιότητας κρασί. Επί σειρά ετών εκπαιδεύτηκαν ως οινοποιοί, οινολόγοι και αμπελουργοί, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μελέτησαν προσεκτικά κάθε πιθανή επιλογή, από την Αυστραλία μέχρι τη Γερμανία, αλλά η αγάπη τους για την καταπληκτική ποικιλία Ξινόμαυρο τους οδήγησε στο Αμύνταιο της Ελλάδας.

Στο Κτήμα Καρανίκα παράγονται υψηλής ποιότητας κρασιά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, με γνώμονα το σεβασμό στη γη και την ανθρώπινη υγεία.

Το οινοποιείο Καρανίκα είναι ένα τριώροφο κτίριο σε μια πλαγιά στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, σε απόσταση 9 χλμ. από τον Άγιο Παντελεήμονα ανάμεσα στα χωριά Αμύνταιο, Βεγόρα και Λεβαία, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό του τα κρασιά παράγονται χωρίς να υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες της άντλησης και του φιλτραρίσματος. Η επωνυμία της εταιρείας είναι: «Χάρτμαν Λώρενς και Σία ΕΕ» με τον διακριτικό τίτλο «Κτήμα Καρανίκα». 

Στο υπόγειο βρίσκονται τα κελάρια παλαίωσης και τα μηχανήματα εμφιάλωσης. Στο υπόλοιπο τμήμα του κατώτερου πατώματος παράγονται τα ροζέ, τα λευκά και τα αφρώδη κρασιά του οινοποιείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κτήμα Παύλου Karanika Domaine »