Κτήμα Άλφα

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται στο νομό Φλώρινας, στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, στην κτηματική περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε απόσταση μόλις 5 χλμ από τον οικισμό του.

Είναι εγκατεστημένο σε σημαίνουσα «γεωμορφολογική» θέση, με πανέμορφη θέα στις λίμνες Πετρών και Βεγορίτιδας. σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα και σε μικρές σχετικά αποστάσεις από το γραφικό χωριό Νυμφαίο, το πανέμορφο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου (Βίγλας), τις Πρέσπες και το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό σταθμό του Αγ. Αθανασίου (Βόρας - Καϊμακτσαλάν).

Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου είναι σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος. Γεγονός που σημαίνει ότι η μεταφορά του τρυγητού είναι χρονικά η συντομότερη δυνατή. Αυτό σε συνδυασμό με την εφαρμογή ψύξης κατά την μεταφορά του και με την διεξαγωγή του στις δροσερές ώρες της ημέρας υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασοστάφυλου.

Η κατασκευή του οινοποιείου εκμεταλλεύεται την βαρύτητα έτσι ώστε καθ' όλη την οινοποιητική διαδικασία υπάρχει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της α' ύλης. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ιδιαίτερα αδρανή και ουδέτερα έτσι ώστε να διασφαλίζουν απόλυτα ουδέτερη ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο του οινοποιείου, λειτουργώντας προστατευτικά για την ποιότητα του σταφυλιού, του γλεύκους και του οίνου.

Ο οινοποιητικός εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί ικανοποιεί την φιλοσοφία του οινοποιού: ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΝΟΦΙΛΟ.

Αλλά ο σημαντικότερος και σπουδαιότερος χώρος του οινοποιείου είναι η υπόγεια κάβα, η οποία φιλοξενεί σε ιδανικές συνθήκες καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου τα δρύινα βαρέλια όπου παλαιώνει το κρασί του κτήματος. Υπάρχει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για τον επισκέπτη του οινοποιείου, έτσι ώστε να μπορεί να ξεναγηθεί στις υπόγειες κάβες του κτήματος χωρίς να αναταράσσει την ησυχία των κρασιών μέσα στα βαρέλια. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως μπορείτε να ανακαλύψετε εσείς οι ίδιοι στην προγραμματισμένη επίσκεψή σας στο κτήμα.

Τέλος η αίθουσα γευστικής δοκιμής αποτελεί τον χώρο όπου ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός και αρχίζει η απόλαυση των προϊόντων του κτήματος. Συνεπικουρείται από μία αίθουσα θεματικών παρουσιάσεων και μία αίθουσα-πωλητήριο κρασιών βιβλίων και μικρών αντικειμένων που σχετίζονται με το κρασί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alpha Estate COOP Amyntaion »